Efikasno, sigurno
i kvalitetno:

u koraku sa zdravljem

Agencija za lijekove  i medicinska sredstva BiH obilježava 15 godina postojanja i ovaj mali jubilej posvećen je dodatnoj promociji zdravlja stanovništva obezbjeđivanjem kvalitetnih, bezbjednih i efikasnih lijekova i medicinskih sredstava.

Agencija 15 godina postojanja obilježava organizovanjem konferencije koja će okupiti stručnjake iz oblasti lijekova i medicinskih sredstava od 16. do 18. maja u Neumu pod nazivom „15 godina Agencije: Efikasno, sigurno i kvalitetno - u koraku sa zdravljem“.

Konferencije ima za cilj da stručnoj javnosti, ali i šire detaljno približi rad Agencije u ovih 15 godina, ali i da predstavi novu poslovnu politiku koja ima za cilj da unaprijedi procese u samoj organizaciji i uspostavi još bolju saradnju sa partnerima Agencije u obezbjeđenju kvalitetnih i sigurnih lijekova u BiH.

Inače, Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH počela je sa radom 1. maja 2009. godine , a osnovana je Zakonom o lijekovima i medicinskim sredstvima BiH kao ovlašćeno tijelo odgovorno za oblast lijekova i medicinskih sredstava koji se proizvode i upotrebljavaju u medicini.

Slika tima farmaceuta Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine
Slika konferencije Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine

Naša misija je unaprijediti proces registracije lijekova u Bosni i Hercegovini kako bismo osigurali visoku efikasnost, kvalitetu i bezbjednost lijekova za naše stanovništvo. Kroz razmjenu znanja, iskustava i najboljih praksi, te kroz aktivno uključivanje relevantnih sudionika, nastojimo stvoriti okruženje koje podstiče efikasnu registraciju i transparentnu distribuciju lijekova. Naš konačni cilj je osigurati pristup sigurnim i efikasnim lijekovima za sve građane, pridonoseći tako zdravlju i dobrobiti naše zajednice.

Vizija konferencije: postići visok nivo prepoznatljivosti po profesionalizmu i stručnosti kroz promovisanje najviših standarda u efikasnosti, kvalitetu i bezbjednosti lijekova.

Za održavanje konferencije izabrali smo prestižni Grand hotel Neum, poznat po svojoj ekspertizi u organizovanju kongresa, seminara te društvenih i kulturnih događaja. Hotel se ističe multifunkcionalnom kongresnom dvoranom koja pruža zadivljujući pogled na neumski zaliv, obećavajući inspirativno okruženje za sve učesnike.

Dvorana je opremljena najsavremenijom konferencijskom opremom koja uključuje flip chart table, ozvučenje, projektore sa platnom, besplatan wifi internet, te laptop, osiguravajući time besprijekornu realizaciju svih predviđenih aktivnosti. Očekujemo da će vam boravak u Neumu pružiti nezaboravne trenutke i da ćete ponijeti prekrasne uspomene sa ovog važnog događaja.

Vidimo se u Neumu!
Logo Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine

Za sva stručna pitanja i informacije obratite nam se putem e-mail: konferencija@almbih.gov.ba